top of page

מה עושים כשהילד.ה פוחד.ת מהאסלה?

תמונת הסופר/ת: אילנה כהנא אילנה כהנא

פחד מהאסלה יכול לנבוע מכמה טעמים. הגודל, הגובה. חוסר הבטחון. חשש "לטבוע" , הפחד שהצרכים שלי מתנתקים מהגוף שלי (כמו איבר שמתנתק) ונעלמים . יתכן שהילד חווה חוויה מפחידה שגורמת לו להירתע.


אז מה אפשר לעשות? קודם כל לשחרר. שום שכנוע בשלב הזה לא יעזור ! ההיפך זה יוסיף מד לחץ והילד ירגיש כי הוא מאכזב אתכם. לומר לו שאתם מבינים וכשירצה וירגיש בנוח אתם תשמחו ללוות אותו לשם. יחד עם זאת הייתי ממקמת באופן קבוע את הסיר בסמוך לאסלה. מוודאה שהאסלה מזמינה ונגישה עם מקטין אסלה / ישבנון / שרפרף. כך שהילד ירכוש בטחון במקום בו האסלה נמצאת ולא יפתח חרדה מחדר השרותים ו/או האמבטיה.


ובינתיים אפשר להקריא לו ספרים בנושא, לחשוף אותו לתכנים שמדברים על הנושא.


הDVD שאני מאוד אוהבת הוא "האסלה הקסומה" של ד"ר קושניר. ניתן לרכישה כאן הנה קטע ממנו

הספר "הָאַסְלָה שֶׁל אֵלָה" - הספר שילווה כל ילד וילדה בשמחה גדולה אל האסלה.

כתבה יעל סתת ואייר חיים סתת


ואם אתם רק בשלב ההכנה לגמילה מחיתולים אתם חייבים את ההרצאה הדיגיטלית "קורס הכנה לגמילה" בה תקבלו את כל הכלים לגמילה נכונה, יעילה ונעימה .


בהצלחה

 

Comentários


bottom of page